Online Offerte

Nu kunt u snel en eenvoudig offertes voorleggen aan klanten dankzij de nieuwe VELUX Online Offerte tool. In een paar kliks kunt u zoeken naar alle VELUX producten en prijzen, uw eigen producten en diensten toevoegen, en offertes aanmaken voor uw klanten.

Hoe ga ik van start? 

 • Stap 1

  Toegang aanvragen

  Klik hieronder en voer uw bedrijfsgegevens in. 

  Het kan tot 24 uur duren vooraleer de toegang wordt verleend.
 • Stap 2

  Personaliseer uw offerte

  In 'Mijn account' kunt u uw logo uploaden, uw voettekst aanmaken, met bijvoorbeeld uw algemene voorwaarden, en uw adres bijwerken. 

  Eénmaal deze informatie door u is aangevuld, zal het systeem dit onthouden en voor alle toekomstige offertes gebruiken. 

  Voor de offerte zelf kunt u informatie invoeren zoals de aanhef, het adres van de klant, de aanmaakdatum en de geldigheidsdatum van de offerte.  Na deze informatie te hebben ingevoerd, klikt u gewoon op 'Bewaar'.  Zo wordt de informatie opgeslagen en zal het venster 'Klanteninformatie' automatisch sluiten. 
 • Stap 3

  Een nieuwe offerte aanmaken

  Rol met uw muis over de link 'Start nieuwe offerte' rechts bovenaan, zoals weergegeven in het onderstaande voorbeeld, en selecteer 'Maak nieuwe offerte aan'.

 • Stap 4

  Producten en diensten toevoegen

  Hier kunt u zowel VELUX producten ingeven als andere producten die u plaatst of diensten die u wenst voor te stellen aan de klant:

  Gebruik de juiste zoekbalk om VELUX producten te vinden, zodra u een productcode begint in te geven, zal het systeem beginnen zoeken naar codes die overeenstemmen. U hoeft de exacte code dus niet te onthouden.

  Klik op 'Nieuwe lijn' en voer artikelen/diensten in die u verkoopt (optioneel).


 • Stap 5

  Voer taksen en kortingen in

  De prijzen voor VELUX-onderdelen zullen vooraf worden ingevuld, maar voor de andere niet-VELUX producten zult u de prijs per onderdeel moeten invoeren. 

  Ook hier kunnen taksen en kortingen worden ingevoerd.  Onderaan zijn er velden voorzien om een korting (percentage of contante waarde) in te voeren met een beschrijving. Typ gewoon een %-teken na de numerieke waarde om ervoor te zorgen dat het systeem de waarde als een percentage berekend.  Als u een waarde invoert zonder een %-teken, zal het systeem deze als een gewone contante waarde zien. 
 • Stap 6

  Opslaan en verzenden

  Nadat u alle items hebt ingevoerd, klikt u op 'Bewaar offerte' om uw wijzigingen te bewaren

  Bijna klaar! Al wat u nu nog moet doen, is beslissen hoe u de offerte wenst te verzenden. Klik op 'Verzend, print of exporteer'.

  Als u 'Verstuur via mail (PDF)' selecteert, zal het systeem de offerte in PDF-formaat aanmaken en deze per e-mail doorsturen naar de ontvanger(s) die u in het formulier specifieert (zie hiernaast).

  Dit zijn de basisinstructies voor het aanmaken van een offerte.  Er zijn nog tal van andere functies die u eveneens kunt uitproberen, zoals gebruikmaken van de links voor productkeuze bovenaan de pagina om producten toe te voegen, of producten toevoegen aan uw favorieten zodat u ze gemakkelijker terugvindt. 

  En vergeet niet dat de tool gebruikt kan worden voor al uw offertes, niet alleen voor VELUX offertes.  Het is een eenvoudige manier om voor eender welke opdracht offertes aan te maken, te verzenden en te traceren.