BENHUUR

Met BENHUUR, een initiatief van De Poort vzw in samenwerking met de Stad Kortrijk, wil men ‘beter renoveren’ overzichtelijk en toegankelijk maken voor de private huurmarkt. Dit gebeurt aan de hand van een voorbeeldrenovatie van een typische Kortrijkse rijwoning tot een betaalbare, gebruiks- en vooral energievriendelijke woning. 

 

Deze woning werd zowel horizontaal als verticaal volledig herschikt. Doorheen het renovatieproces werden verschillende technische en innovatieve ingrepen op energetisch vlak gevisualiseerd. De traphal dient voor de intensieve ventilatie strategie: elektrische dakvensters boven de traphal zorgen voor een thermische trek en een snelle vervanging van het binnenlucht.  Twee elektrische dakvensters in de badkamer evacueren automatisch vocht op basis van de metingen van VELUX ACTIVE.

BENHUUR is de eerste replicatie van Renovactive (www.renoactive.velux.com) in Vlaanderen. Zoals RenovActive maakt BENHUUR gebruik van daglicht en intensive ventilatie tegen oververhitting, dankzij VELUX ACTIVE with NETATMO