VELUX installatieproducten

Een dakinstallatie vereist vaardigheid en ervaring, maar ook het correcte gereedschap en de juiste materialen. Het VELUX installatieproces is ontworpen en geoptimaliseerd om uw workflow te ondersteunen. Dit zal u toelaten om de best mogelijke resultaten te behalen.

VELUX installatieproducten

Een dakinstallatie vereist vaardigheid en ervaring, maar ook het correcte gereedschap en de juiste materialen. Het VELUX installatieproces is ontworpen en geoptimaliseerd om uw workflow te ondersteunen. Dit zal u toelaten om de best mogelijke resultaten te behalen.

  • Past exact binnen de vensterafmetingen en sluit perfect aan op uw dakbedekkingsmateriaal. Onderdakkraag met afvoergoot (type BFX) en isolerend kader (BDX) zijn inbegrepen in de kit gootstukken Pro+.

  • De onderdakkraag (type BFX) zorgt voor een perfecte afdichting en pasvorm tussen het dakvenster en de panlatten. Het wordt geleverd met een uitschuifbare afvoergoot die boven het venster wordt geïnstalleerd, zodat het lekwater van het onderdak kan worden afgevoerd.

  • Het isolerend kader (type BDX) is ontworpen met een combinatie van hard en flexibel foam voor een waterdichte en geïsoleerde installatie in het dak. Het zorgt voor een perfecte isolatie rond het dakvenster en helpt bouwknopen en condensatievorming te vermijden.

  • De dampschermkraag (type BBX) helpt condensvorming in de dakconstructie te voorkomen. Damp- en luchtdichte oplossing.

  • Geprefabriceerde bekledingen (type LSB/LSC/LSD) voor een betere verdeling van het licht en luchtcirculatie rond het venster. Dampschermkraag (type BBX) inbegrepen.

1
Original VELUX
Flashings
Underfelt collar BFX
Water drainage
gutter
Insulation frame
BDX
Vapour barrier
collar BBX
Interior lining
LSB / LSC / LSD
Lining frame
kit LSG
Fit exact window
dimensions and
connect perfectly
to your roofing material
Pleated underfelt
collar forms a
tight seal between
roofwindow and
your felt underlay.
Self-supporting
drainage gutter
ensures safe
water drainage
from above the
window.

Insulation frame
with flexible foam for a tight and secure fit to the roof construction.
Vapour barrier
collar, including assembly tool for a vapour- and airtight solution.
Prefabricated linings
for easy and airtight inside completion. Includes vapour
barrier collar.
Easy-to-assem­ble,
adjustable steel
frame for fast and
easy framing for
your on-site lining. Includes vapour
barrier collar.

 

Gootstukken: standaard of verzonken inbouw

De VELUX dakvensters voorzien twee installatiehoogtes, standaard of verzonken. De verzonken gootstukken bieden een gestroomlijnde en elegante afwerking omdat het dakvenster 40 mm dieper in de dakstructuur is ingebouwd en biedt architecten een grotere ontwerpflexibiliteit.

Om de kans op het behalen van de opgegeven energieprestaties te maximaliseren, raden wij aan het dakvenster in te bouwen met een kit gootstukken Pro+ voor verzonken plaatsing. Als ze ingebouwd worden met het isolerend kader (type BDX), zorgt een verzonken plaatsing voor extra energiebesparing.

Roof window installed on a pitched roof
Standaard inbouw
Roof window installed recessed on a pitched roof
Verzonken inbouw

Standaard installatie

Gootstuk voor standaard plaatsing

Gootstukken zijn een must. Ze zorgen voor een perfecte integratie in het dak en voor een waterdichte verbinding tussen dak en venster.
Elk dakvenster heeft nood aan een gootstuk voor de veilige afvoer van water. VELUX maakt de keuze van een gootstuk in functie van het dakmateriaal en het type dak eenvoudig. 
Onze gootstukken zijn beschikbaar in aluminium, koper, zink-titaan vel en gekleurd aluminium.

Gootstukken voor verzonken plaatsing

Verzonken inbouw

De VELUX Groep beveelt EDJ en EDN gootstukken aan voor een optimaal isolatie-effect.

De verzonken inbouw zorgt voor een slank, gestroomlijnd uitzicht omdat het dakvenster 40 mm dieper in de dakstructuur zit, en biedt architecten meer flexibiliteit bij het ontwerp ervan.

De gootstukken zijn beschikbaar voor vlakke of gegolfde dakmaterialen.

Combine VELUX roof windows with solar panels

The specially designed flashing system perfectly connects VELUX roof windows to in-roof solar panels from a variety of manufacturers. Our solution ensures that your roof window will fit perfectly into the solar panel grid with and easy safe and seamless integration. In this way, the roof is used optimally for generating solar energy while offering a comfortable living space with daylight and fresh air under the roof.

Energie+ kits voor extra bescherming en isolatie

Craftsman installing a window frame on a pitched roof
Craftsman installing a window on a pitched roof

Onze kit gootstukken Pro+ bevatten alles wat u nodig hebt voor het best mogelijke installatieresultaat. De kit gootstukken Pro+ bevat de BFX onderdakkraag met afvoergoot voor een waterdichte installatie en de BDX isolerend kader voor extra isolatie. 

Kit gootstukken Pro+

Een verbeterde kit gootstukken met extra isolatie voor minder warmteverlies en koudebruggen. Inclusief isolerend kader BDX en onderdakkraag BFX met afvoergoot.

Lucht- en dampschermoplossing (BBX)

Gebruik de VELUX dampschermkraag BBX voor een damp- en luchtdichte installatie die de vorming van condensatie voorkomt in de dakconstructie. De dampschermkraag past perfect en kan eenvoudig in de groef van het venster worden gemonteerd.

Een optimale afwerking

Als u op zoek bent naar een kant-en-klare VELUX-oplossing om de binnenafwerking van de ruimte af te ronden, zijn de witte PVC-binnenbekledingen de perfecte oplossing. Ze zijn snel en eenvoudig te installeren, aangepast aan de maat van het dakvenster en moeten niet worden geverfd. De VELUX binnenbekledingen zijn gemaakt van waterbestendig en onderhoudsvrij witte PVC en passen perfect bij de dakvensters.

Door het unieke ontwerp is er ruimte voor extra isolatiemateriaal om koudebruggen te voorkomen.

VELUX binnenbekledingen worden geleverd met de VELUX dampschermkraag BBX.