Gebouwen gaan verschillende generaties mee. Wie vandaag bouwt of verbouwt, bepaalt grotendeels hoe het energiegebruik van de bewoners er in de volgende decennia zal uitzien. Nieuwe energieverspillende (ver-) bouwprojecten zijn maatschappelijk ontoelaatbaar. Daarom is de energieprestatieregelgeving van toepassing. Voluit spreken we over "Energieprestatie en Binnenklimaat", afgekort EPB.

Overzichtstabel U-waarden VELUX dakvensters

Download hieronder een tabel met alle U-waarden van VELUX dakvensters.

Bekijk de  productiecode op het identificatieplaatje van het venster om de U-waarde van uw product te kennen.

EPB-Softwaregegevens (Vlaanderen en Brussel)

                                    

Hieronder vindt u een excel file met alle gegevens van de VELUX producten. 

  • 'Naam' = Zelfregelende ventilatie-unit met verhoogd debiet
  • 'Merk' = VELUX
  • 'Product-ID' = ZZZ 214K
  • 'Debiet bij 2 Pa' (in m³/h) = Volgens de versie (wentelend of uitzetbaar) en de afmetingen (zie hieronder in excel file)
  • 'Debiet bij 10 Pa' (in m³/h) = Volgens de versie (wentelend of uitzetbaar) en de afmetingen (zie hieronder in excel file)
  • 'Voldoende regelbaar' Zelfregelend (aanvinken)
  • 'U-waarde gekend' = Uw= Zie hieronder in excel file
  • 'Oppervlakte'= zie excel file hieronder

Ventilatie

VELUX hecht erg veel belang aan een gezond binnenklimaat. Daarom zijn al onze dakvensters uitgerust met een ventilatieklep die loopt over de volledige breedte van het raam. Deze klep zorgt - onder normale omstandigheden - voor een goede basisventilatie van een ruimte. Zelfs als het dakvenster gesloten is, kan er frisse lucht binnenkomen via de openstaande klep. 

Bij deze ventilatie geldt het algemeen principe: toevoer van verse lucht via de zogenaamde ‘droge’ ruimtes (woon-, slaap-, studeer- of speelkamers) en afvoer van vervuilde lucht via de ‘vochtige’ ruimtes (keuken, badkamer, wasplaats en wc).

Om te voldoen aan de wettelijke EPB-norm voor ventilatie, is het mogelijk dat u moet zorgen voor een hoger ventilatiedebiet. VELUX ontwikkelde in samenwerking met RENSON®  hiervoor een unieke oplossing: een zelfregelende ventilatie-unit met verhoogd debiet.